Internet via straalverbinding

Internet via een straalverbinding is ideaal voor een tijdelijke internetverbinding op een locatie die niet beschikt over de nodige infrastructuur of bekabeling voor een reguliere internetverbinding. Met een straalverbinding kunt u binnen 24 uur een betrouwbare, snelle en vooral veilige internetverbinding op locatie realiseren.

Straalverbinding internet op locatie: volledig maatwerk voor uw onderneming of project. Binnen 24 uur een betrouwbare en veilige internetverbinding.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor een advies op maat.

De voordelen van straalverbinding internet

Het grootste voordeel van een straalverbinding is dat het internet zeer snel gerealiseerd kan worden. De implementatie van een straalverbinding kan binnen 24 uur geregeld zijn. Internet via een straalverbinding is daarbij op korte termijn goedkoper dan het realiseren van een vaste verbinding.

 • Stabiele internetverbinding
 • Snelle implementatie: binnen 24 uur geregeld
 • Relatief lage kosten

Wij helpen u graag aan een tijdelijke internetverbinding op maat, neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Het leveren van kwaliteit in producten en dienstverlening zorgt voor lage kosten en tevreden klanten. Als we het niet goed kunnen doen, dan doen we het niet.

Wat kost straalverbinding internet

De kosten van een straalverbinding zijn op voorhand lastig te bepalen. De aansluitkosten voor de verbinding zijn bijvoorbeeld deels afhankelijk van de locatie. Het is voor een goede straalverbinding noodzakelijk dat er een zichtlijn bestaat tussen beiden punten. Naast de aansluitkosten zijn ook de kosten van de verbinding zelf schaalbaar. Deze kosten zijn afhankelijk van de gewenste snelheid, het aantal gebruikers en het aantal aangesloten producten.

Hoe werkt een straalverbinding

Een straalverbinding maakt gebruik van radiotechniek. De verbinding verzendt een internetverbinding van één locatie naar een andere locatie middels radiogolven. Het is standaard een point to point verbinding die een vaste verbinding vormt tussen twee punten. Tegenwoordig zijn er ook straalverbindingen op de 5 GHz band met een wifi signaal. Dit type straalverbinding heeft de mogelijkheid om een point to multi-point verbinding te realiseren.

Het kan zijn dat er voor een straalverbinding een vergunning nodig is van het Agentschap Telecom. Of er wel of niet een vergunning nodig is, hangt vooral af van de toepassing van de verbinding en de beschikbare mogelijkheden op locatie. 

Wanneer uw straalverbinding van een eigen radiofrequentie gebruik moet maken, heeft u een vergunning nodig. PADACO Connectivity zoekt vrijblijvend voor u uit of een vergunning noodzakelijk is.

PADACO Connectivity helpt u graag bij het uitzoekwerk over de vergunningplicht. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Voor bepaalde straalverbindingen is het belangrijk dat er een aparte radiofrequentie toegewezen wordt aan de verbinding. Hierdoor wordt het signaal ook niet verstoord door naburige signalen. In Nederland is het radioverkeer echter vrij streng gereguleerd en je kan niet zomaar een radiofrequentie gebruiken. Hiervoor is een vergunning nodig van het Agentschap Telecom. Straalverbindingen waar een vergunning voor nodig is, worden doorgaans alleen toegepast bij semipermanente opstellingen of voor bedrijven waar een zeer betrouwbare verbinding essentieel is. Door het vergunningstraject kan deze verbinding helaas niet altijd binnen zeer korte termijn gerealiseerd worden. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om een tijdelijke internetverbinding op locatie te realiseren zonder hiervoor een vergunning nodig te hebben van het Agentschap Telecom.

Het is lang niet altijd nodig om een vergunning aan te vragen voor een goed functionerende straalverbinding. Zo kan er vrij eenvoudig en zonder vergunning een straalverbinding met wifi signaal opgezet worden. Voor een dergelijke verbinding zijn vele namen in omloop: wireless bridge, wifi bridge of wifi straalverbinding. De wifi straalverbinding is ideaal om een netwerkverbinding op te zetten in situaties waar meerdere nabijgelegen gebouwen aan elkaar verbonden moeten worden. PADACO Connectivity zet een wifi straalverbinding op door middel van een dedicated bridge. Deze straalverbinding kan afstanden tot 10 kilometer overbruggen en kan in vele verschillende omgevingen worden ingezet.

Straalverbinding met of zonder vergunning. PADACO Connectivity zorgt ervoor dat u een internetverbinding krijgt met de capaciteit die u nodig heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Straalverbinding met Ruckus Wireless Bridge

PADACO gebruikt alleen dedicated bridges; geen gecombineerde access points/bridges. Een veel door ons gebruikte wireless bridge is de Ruckus ZoneFlex P300. Een outdoor point-to-point en point-to-multi-point bridge. Ideaal voor het overbruggen van afstanden tot 10 km en kan in vele verschillende omgevingen worden ingezet. Deze high-performance 802.11ac 5GHz outdoor wireless bridge biedt doorvoersnelheden van 500Mbps. Eén P300 is in staat om 10 bridges te kunnen ontvangen in elke weeromstandigheid. De key features van de ZoneFlex P300 zijn:

 • 802.11ac Point-to-Point or Point-to-Multipoint Bridge
 • 5GHz band / 500 Mbps
 • 20MHz, 40MHz, en/of 80MHz kanaal
 • 14dBi interne richt antenne
 • 2 externe N-Type antenne connectoren
 • 802.3af stroom over Ethernet
 • Speciale buiten uitvoering: -40°C tot 65°C , IP67 gecertificeerd
 • Maximale verbinding 12 km (bij gebruik externe antenne 20 km)
 • Speciale constante radar scan (DFS) met conform wetgeving automatische kanaal wijziging
 • PD-MRC voor betrouwbare verbindingen
 • Eenvoudige installatie met automatische opzet van verbinding dankzij simpele richtmogelijkheden

In vele verschillende omgevingen inzetbaar zoals van gebouw naar gebouw, winkelcentra, campings en camera beveiliging.

Afhankelijk van de aan te treffen omgevingsfactoren of gewenste bandbreedte gebruikt PADACO ook andere producten maar de P300 is vrij universeel inzetbaar. Neem contact op voor meer mogelijkheden rondom straalverbindingen / point to point verbindingen.

Straalverbinding van PADACO Connectivity​

Bij PADACO Connectivity hebben wij de overtuiging dat een goede automatisering staat of valt met een solide internetverbinding. Wij leveren dit internet via straalverbinding, glasvezel, satelliet of 4G+. Vanuit uw vraag gaan wij aan de slag om te bekijken welk type internetverbinding voor u het beste resultaat oplevert.

Maximale klanttevredenheid door eigen beheer

PADACO Connectivity beschikt over een eigen datacenter. Wij zijn via dit centrum verbonden met diverse high-end transit partijen zoals Level(3), Cogent en Hibernia Networks. Door ons eigen datacenter hebben wij alle facetten van uw internetverbinding in eigen hand. Wij zijn dus niet afhankelijk van derde partijen en kunnen kwaliteit en flexibiliteit bieden

PADACO Connectivity internetoplossingen

PADACO Connectivity levert tijdelijke internetverbindingen op maat. U betaalt alleen voor de capaciteit die u nodig heeft, zo betaalt u nooit teveel. Hieronder ziet u een aantal standaardpakketten om u een indicatie te geven van de kosten.

PIA Corporate Small

Internettoegang met publiek vast IP-adres en een Single 4G+   verbinding

PIA Corporate

Internettoegang met publiek vast IP-adres en een Bonded Dual 4G+ verbinding

PIA Corporate Pro

Internettoegang met publiek vast IP-adres en een Bonded Triple 4G+ verbinding

Advies op maat over tijdelijk internet

PADACO Connectivity verzorgt internet op locatie via 4G+, straalverbinding of satelliet. Wij verzorgen een advies op maat voor het internet op uw bedrijfsverzamelgebouw, bouwplaats, beurzen en congressen, camping, evenementen, livestreams, maritiem, sport en verhuizingen.

Neem contact op met onze adviseurs en wij zorgen ervoor dat er een tijdelijke internetverbinding is waar en wanneer u deze nodig heeft.