Wifi, iedereen kent het, wat is voor u van belang?

Heb je interesse in tijdelijke wifi oplossingen? PADACO Connectivity B.V. realiseert tijdelijk internet en levert hoogwaardige internetverbindingen op een locatie naar keuze. Wij zijn de wifi specialist gevestigd in de buurt van Amsterdam en hebben al vele (tijdelijke) internetverbindingen gerealiseerd in diverse branches, zoals de bouw, congressen en evenementen, maritiem, hospitality en sport. Wil je weten welke tijdelijke wifi oplossingen er mogelijk zijn voor jouw specifieke situatie?

Het leveren van kwaliteit in producten en dienstverlening zorgt voor lage kosten en tevreden klanten. Als we het niet goed kunnen doen, dan doen we het niet.

Genoeg introductie : We willen wifi!

Wie toch even op Wikipedia heeft geklikt weet dat wifi de marketing naam is voor afspraken om devices met het internet te verbinden. En dat er vele typen wifi zijn.

Voor een goede en betrouwbare wifi omgeving zijn een aantal stappen van belang.

Stap 1: Hoe snel is de internet verbinding en is die snelheid constant beschikbaar. Snel wifi is pas mogelijk als ook de internetverbinding voldoende capaciteit heeft. Zeker in de consumenten internetverbindingen komt overboeken voor. Tot wel een factor 100…. U merkt dit als alle gebruikers gelijktijdig gebruik maken van de verbinding. Bij zakelijke verbindingen komt ook overboeking voor maar wel minder (tot factor 20).

Dus even 100 man gebruik laten maken van een consumenten internetverbinding kan al zeer teleurstellende resultaten geven. PADACO levert (tijdelijke) internetverbindingen voor die situaties dat u de zekerheid wilt hebben van een goede verbinding.

Stap 2: Uw device maakt contact met een access point en via het access point komt u uiteindelijk op het internet. Als alles goed gaat merkt u niet eens wat er allemaal gebeurt. PADACO gebruikt access points die tot 500 devices en 250 gelijktijdige gebruikers kunnen verwerken. Onze access points schakelen naadloos over als u zich verplaatst. Natuurlijk zijn er meerdere SSID’s mogelijk zodat er meerdere virtuele netwerken gelijktijdig actief kunnen zijn. Indien gewenst verdelen we de beschikbare internetsnelheid eerlijk over alle gebruikers; om te voorkomen dat een aantal zware gamers/ Netflix kijkers het netwerk platleggen bijvoorbeeld. Wat is voor u van belang bij PADACO wifi; u merkt dat het werkt binnen de randvoorwaarden en eventueel budget dat u heeft gesteld.

Alle door PADACO gebruikte acces points worden permanent of tijdens uw evenement gemonitord vanuit ons NOC in Aalsmeer. Dit is een belangrijk onderdeel van onze filosofie: we doen het goed of we doen het niet.

De PADACO wifi of access points worden verhuurd voor een minimale periode van 1 week. Natuurlijk zijn er afspraken op maat mogelijk voor afwijkende periodes of combinaties met PADACO internetoplossingen. Wij hebben natuurlijk ook speciale oplossingen voor buiten te plaatsen access points.

Bij iedere wifi oplossing adviseren wij een site survey. De praktijk kent vele valkuilen voor een goed functionerende wifi en betonnen muren en radio interferentie zijn een paar belangrijke om rekening mee te houden. Beschikbare stroompunten en bekabeling vormen nog wel eens aanleiding om af te wijken van de ideale situatie.

IP REPUTATION

Met regelmaat zien wij dat zowel open als gesloten wifi netwerken kwetsbaar zijn voor malware en spam. PADACO begrijpt dat het volledig uitsluiten een utopie is maar uw aandacht is wel zeer noodzakelijk. Wij zien met enige regelmaat dat de internet provider dreigt met afsluiting als er geen actie wordt ondernomen tegen een besmetting. Dit kan bij een groot wifi netwerk met veel BYOD (bring your own device) lastig te detecteren zijn. Bij PADACO tijdelijk internet via 4G+ heeft u deze zorg niet. U voorkomt dat u in het slechtste geval zelfs op een blacklist komt te staan. Hoewel hier weinig ruchtbaarheid aan wordt gegeven komt dit helaas met regelmaat voor. Nog een belangrijke reden om te kiezen voor de specialisten van PADACO.

Kijk ook naar onze standaard PADACO internet oplossingen met wifi, PIA Lite en PIA Business.

De PADACO oplossingen voor internet access zoals de PIA Pro gaan altijd samen met onze, via ons NOC (network operation center) in Aalsmeer, gemonitorde wifi access points. Heeft u geen additioneel internet nodig dan zijn de access points ook los te bestellen.

Voor iedere professionele omgeving gebruiken wij uitsluitend Ruckus (*) access points die passen binnen onze NOC management tools. Onze access points kunnen per stuk tot 500 devices connecteren; dit voor 250 gelijktijdige gebruikers. De door ons gebruikte hardware en software heeft geen beperkingen in aantallen access points zodat we in staat zijn om desgewenst een groot terrein en een groot aantal bezoekers te supporteren. De hardware en software van de acces points is speciaal ontwikkeld om interferentie tegen te gaan en geeft ons en u de beste garantie op een probleemloos wifi netwerk. De access points geven tevens de garantie van een naadloze overgang van access point naar access point. Hiermee ervaart de gebruiker geen verbreking van het signaal en is het gehele event daadwerkelijk een compleet wifi netwerk.

De PADACO access points zijn geoptimaliseerd om te werken met mobiele devices. Het is bekend dat in een mobiel (wifi) netwerk het mobiele device beduidend minder zendvermogen heeft dan de zenders in een access point. Het zenden vanuit het mobiele device (uplink) kost meer moeite dan het zenden vanuit het access point (downlink). Een en ander wordt nog versterkt doordat de richting van het zenden vanuit het mobiele device constant van richting kan veranderen (bewegen, lopen). Om dit te compenseren maken wij gebruik van ‘space diversity reception’ . Door het signaal te verspreiden over meerdere ‘paden’ is het eindresultaat een onder bijna alle omstandigheden uitstekende ontvangst. Met name op drukke plaatsen geeft deze wijze van radio signaal verzenden uitstekende resultaten.

SPECIFICATIES
  • Gepatenteerde Smart wifi antenne reeks: BeamFlex : heeft een groter bereik en biedt een aanpasbaar signaal besturing voor het meest betrouwbare wifi;
  • Optimale selectie van het signaal pad, het vermijden van interferentie en auto RF beheer zorgen voor een consistente gebruikers ervaring;
  • Smart Mesh Networking elimineert het trekken van Ethernetkabel naar waar u een access point wilt;
  • State-of-the-art beveiliging – van 802.1x support tot Dynamic Pre-Shared Keys – maakt het administreren en beheren eenvoudiger;
  • High-performance dual-band 802.11ac access points (meshed of wired) die consequent hoge prestaties leveren op een bereik tot de nieuwe 802.11ac en bestaande 802.11a/b/g/n clients;
  • Betere dekking met minder access points;
  • Configuratie in minuten en installatie in uren, zonder omslachtige website enquêtes en langdradige netwerk set-up;
  • De controller blijft buiten het data pad van de draadloze LAN client en behandelt alleen het management verkeer; dit resulteert in betere performance
  • Smart wifi access points behandelen alle control verkeer en sonde verzoeken/reacties evenals het data pad tussen de draadloze clients.

(*) PADACO gebruikt bijna uitsluitend de high end wifi access points van Ruckus. Als gecertificeerde Ruckus partner begrijpen wij het belang van een gespecialiseerde leverancier. Ook in het nieuwste rapport van IDC komt naar voren wat de voordelen van specialisatie zijn. Volg deze link voor informatie uit het laatste IDC rapport.

Steeds meer aanbieders van (gratis) wifi ontdekken de mogelijkheden van marketing via de wifi. Deze marketing mogelijkheden ook wel social wifi genoemd zijn zeer divers. Van een simpele facebook log-in tot specifieke reclame uitingen van eventsponsoren die heel doelgericht op deze wijze met hun doelgroep een communicatie aangaan.

Doordat wifi de mogelijkheid geeft tot een open log in of een gecontroleerde log in met behulp van een password zijn er mogelijkheden voor directe communicatie tussen de aanbieder van de wifi en de gebruikers. Meer en meer aanbieders van event applicaties begeven zich op de markt van de social wifi.
PADACO ziet zichzelf niet als een gespecialiseerde aanbieder van dit soort applicaties maar werkt natuurlijk wel nauw samen met verschillende aanbieders die door de organisaties worden gekozen. Op deze wijze hebben wij een goed inzicht in de verschillende aanbieders en de mogelijkheden. Met name in de B2B markt zijn er veel ontwikkelingen gaande die er zorg voor dragen dat de communicatie tijdens meetings en congressen op een zeer gestructureerde en professionele wijze plaatsvindt.

Door alle mogelijkheden ook daadwerkelijk te gebruiken zie wij dat wifi een nog krachtiger instrument wordt en een duidelijke meerwaarde genereert ten opzichte van het gebruik van mobiele 4G+ data.

Maximale klanttevredenheid door eigen beheer

PADACO Connectivity beschikt over een eigen datacenter. Wij zijn via dit centrum verbonden met diverse high-end transit partijen zoals Level(3), Cogent en Hibernia Networks. Door ons eigen datacenter hebben wij alle facetten van uw internetverbinding in eigen hand. Wij zijn dus niet afhankelijk van derde partijen en kunnen kwaliteit en flexibiliteit bieden

Tijdelijk razendsnel internet met wifi oplossingen op een locatie naar keuze

Wij beschikken over een eigen data center en leveren full service ICT-dienstverlening van hoogwaardige kwaliteit. Dit doen wij met de allerbeste producten die zijn goedgekeurd door NEN en met een team van VCA gecertificeerde medewerkers. Binnen 24 uur realiseren wij tijdelijke wifi op locatie via 4G, satelliet of straalverbinding. Tijdelijk wifi op locatie brengt diverse voordelen met zich mee. Denk hierbij aan een razendsnelle internetverbinding met voldoende capaciteit en een netwerk dat een groot aantal gebruikers kan verwerken. Overweeg je een tijdelijke wifi oplossingen voor internet op locatie? Wij bieden diverse standaardpakketten:

PIA Corporate Small

Internettoegang met publiek vast IP-adres en een Single 4G+   verbinding

PIA Corporate

Internettoegang met publiek vast IP-adres en een Bonded Dual 4G+ verbinding

PIA Corporate Pro

Internettoegang met publiek vast IP-adres en een Bonded Triple 4G+ verbinding

Geniet van de voordelen van tijdelijk wifi op locatie!

Heb je interesse in tijdelijke WiFi oplossingen voor snel, veilig en betrouwbaar internet op een locatie naar keuze? Wij zijn je graag van dienst door het leveren van hoogwaardige producten en een uitstekende dienstverlening voor relatief lage kosten. Je betaalt enkel voor de capaciteit die je nodig hebt: je betaalt dus nooit teveel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor tijdelijk wifi op locatie? Bel naar 085 210 1000 of stuur een mail naar info@padaco-connectivity.nl. Dan nemen onze adviseurs direct contact met je op en bespreken zij met jou de mogelijkheden tot tijdelijke wifi oplossingen.